Kharkiv kamerorkest en kamerkoor

dinsdag 3 december om 18:00

De allergrootste tophits van Wolfgang Amadeus op één programma!

Zelden komt het voor dat twee zulke meesterwerk samen prijken op één programma.

Mozarts Grosse Messe KV 429 wordt qua grootsheid én indrukwekkendheid vergeleken met een werk van colega Bach, nl de Hohe Messe. Grandeur dramatiek, hartstocht en theatrale effecten zijn trefwoorden die dit meesterwerk het best omschrijven.

Na de pause staat misschien wel Mozarts bekendste werk op het programma. Het beroemde Requiem kv 626 is volgens velen het absolute hoogtepunt van Mozarts oeuvre.

De componist verklankt op weergaloze wijze de Latijnse texten van deze dodenmis, denk aan het onstuimige Dies Irea (de dag des oordeel) en het hartverscheurende “Lacrimosa”;muziek van een adembenemende schoonheid

Mozarts Requiem heeft haar grote bekendheid te danken aan de  film “Amadeus”.

Tijdens dit concert neemt het profesionele Academisch kamerkoor Kharkiv de koorpartijen voor haar rekening. Het Academisch kamerkoor Kharkiv geniet een grote reputatie in Europa en is recentelijk prijswinnaar van prestigieuze koorcompetities als het Bela Bartok concours in Hongarije en het Golden Kyev festival.

Een uitvoering olv dirigent Jeroen Weierink staat garant voor een sinderend en emotionele beleving van deze meesterwerken. 

Totaal musici en koor c.a. 60 personen!

W.A. Mozart      Missa in c min   kv 429 “Grosse Messe” W.A.Mozart       Requiem d min kv 626

Academisch kamerkoor Kharkiv Philharmonisch kamerorkest Kharkiv Solisten  van de Kharkiv City Opera Dirigent: Jeroen Weierink