Lezing Ineke Ludikhuize over Mantelzorg

dinsdag 19 november om 18:30
Van 5 oktober t/m 30 november is de interactieve Tentoonstelling Mantel der Liefde te bezoeken in De Cultuurfabriek. Om het thema mantelzorg nog verder te belichten, geeft Ineke Ludikhuize op dinsdag 19 november een lezing over haar boek Een warme jas.

Ineke Ludikhuize heeft veel ervaring met mantelzorgen. Ze zegde in 2013 haar baan als directeur van een vrouwenorganisatie op om fulltime voor haar echtgenoot Willem Aantjes te zorgen. Sinds zijn overlijden zorgt ze samen met anderen voor haar jong dementerende buurvrouw.

Voor haar boek Een warme jas putte ze echter niet alleen uit haar eigen mantelzorgervaringen, maar sprak ze met allerlei verschillende mantelzorgers; van jongeren tot ouderen. Zo zit het boek vol herkenbare situaties, waar mantelzorgers tips en inspiratie uit kunnen halen. Ook geeft het mensen die geen mantelzorger zijn een inkijk in de bijzondere rol die een mantelzorger kan spelen.

Ineke verkent deze avond thema's rond mantelzorg. Wat zijn de vragen waarmee mantelzorgers vroeg of laat te maken krijgen? Hoe kunnen mantelzorgers hun belangrijke zorgtaak een goede plek in hun leven geven? De lezing is uiteraard geschikt voor mensen die mantelzorger zijn (geweest), maar ook voor mensen die er juist geen ervaring mee hebben.

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 19 november van 19.30-21.30 uur. Tickets kosten €7,50 en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of www.bibliotheekveenendaal.nl