Mantel der Liefde: een interactieve tentoonstelling

woensdag 31 december om 23:00
zaterdag 30 november om 3:00

Kunstenaar en fotograaf Ilse Wolf portretteerde voor deze tentoonstelling 12 herkenbare mantelzorgsituaties. Om mantelzorg niet alleen visueel herkenbaar te maken, maar bezoekers ook fysiek principes uit mantelzorg te laten ervaren, plaatste ze de foto's in een bijzondere vorm.

Mantelzorg staat namelijk voor liefde, elkaar helpen, maar ook afhankelijk van elkaar zijn. Dit idee komt terug in de tentoonstelling: alleen door goed samen te werken, kan je de foto's bekijken. Je draait aan een wiel, trekt een lade open of stapelt blokken om een puzzel op te lossen. Zo zorg je samen ervoor dat je allebei de tentoonstelling kan bekijken.

Bij Mantel der Liefde hoort ook een educatief programma voor het Voortgezet Onderwijs. Leerlingen Zorg en Welzijn van CSV Het Perron krijgen les over mantelzorg en zullen de tentoonstelling komen bezoeken. Andere scholen die interesse hebben in het lesprogramma kunnen een e-mail sturen naar cdkuijper@bibliotheekveenendaal.nl

Samenwerking

De tentoonstelling is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal en Veens Welzijn. Mantel der Liefde heeft als doel om het thema mantelzorg zichtbaarder te maken én om Veenendaalse mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Santé Partners, het Veenendaal Fonds, de Cultuurmakelaar en het KFHein Fonds.