Workshop: 3D ontwerpen in Tinkercad

woensdag 6 november om 18:30
Leer een 3D-print ontwerpen met het programma Tinkercad.

Er zijn steeds meer toepassingen voor 3D printen, in de medische wereld en ook in de bouw wordt steeds vaker de 3D-techniek toegepast. Denk bijvoorbeeld aan protheses, kunstwerken en zelfs wapens en organen.

In deze workshop leer je meer over 3D-printen. Je gaat aan de slag met het gratis 3D-tekenprogramma Tinkercad. Met dit eenvoudige modelleerprogramma kun je al snel een object opbouwen uit geometrische vormen die je kunt bewerken. Ook als je nog nooit een 3D-tekening op een computer hebt gemaakt, kun je leren 3D-ontwerpen.

Je mag zelf bepalen wat je ontwerpt. Je kunt bijvoorbeeld een sieraad, telefoonstandaard, doosje of uitsteekvorm maken. Laat je creativiteit maar gaan, de docent zal je helpen om je visie om te zetten tot een ontwerp.

Aangezien 3D-printen erg tijdrovend is, zal je ontwerp niet tijdens deze workshop geprint worden. Je krijgt een vrijkaartje mee voor de open inloop van het Fablab om op een later tijdstip je ontwerp daadwerkelijk te laten afdrukken.

De workshop vindt plaats op woensdag 6 november, van 19.30-21.30 uur. Een kaartje kost €20 en is te koop bij de balie van De Cultuurfabriek of cursus.bibliotheekveenendaal.nl.